עדכונים מהבלוג

הכניסו את כתובת המייל לקבלת עידכונים מהבלוג:
Loading
פברואר 17, 2015

השנה נעניק בפעם הראשונה את "אות הנהגת הבריאות" לפרויקט שמקדם בריאות וחוסן קהילתי. האות יוענק בכנס השנתי לבריאות קהילתית והוא למעשה פסלון אבן שעיצבה ויצרה מריז גושצ'בסקי, שותפה במסלול להנהגת הבריאות.

אות הנהגת הבריאות

תהליך הבחירה נערך עם חברי הנהגת הבריאות באופן משותף. בתחילה ביקשנו מכל מי שרוצה להציע פרויקטים קהילתיים שלדעתו ראויים לקבל את האות. נוצרה רשימה של שמונה פרוייקטים ראויים. הצגנו פרויקטים מעולים וחשובים בתחומם, התלבטנו, דנו על הפעילויות ועל הפעולות שהם עושים ולבסוף בחרנו בדיון משותף. התהליך היה בפני עצמו תהליך לימודי עבורנו – מה הקריטריונים החשובים בעינינו בפרויקט קהילתי? מה כל אחד ואחת מאיתנו חושב/ת על הנקודות שהופכות פרויקט לבר-קיימא לאורך זמן?   שאלות חשובות עבור מי ששוקלים להקים ולתחזק פרויקטים כאלה בקהילות שונות.

הדיון על אות הנהגת הבריאות

תהליך הבחירה היה תהליך של בחירה בקונצנזוס, תהליך שמקובל במקומות שונים ובמסורות שונות בעולם, גם בתרבות השבטית האפריקאית מצד אחד וגם בחבר המושבעים האמריקאי מהצד השני. ישבנו כולנו ביחד, הצגנו את רשימת הפרוייקטים ודנו ביחד בכל פרוייקט דיון מעמיק כדי שנוכל לקבל החלטה משותפת.

ההחלטה הייתה קשה כי כל הפרוייקטים הקהילתיים שהצגנו היו ראויים ותורמים לבריאות הקהילתית כל אחד בתחומו. אך החברים דנו, העלו שאלות, טענו טענות ולבסוף הוחלט מי הפרוייקט המתאים ביותר השנה.

שבועת האדמה אות הנהגת הבריאות

הפרוייקט שבחרנו לכבד השנה הוא "שבועת האדמה" עמותה דרומית העוסקת בפיתוח גינות קהילתיות בדרום וחקלאות עירונית.
עמותת שבועת האדמה הקימה גינות קהילתיות באיזורים של קהילות מוחלשות בבאר-שבע, אשקלון וערד שעברו לניהול הקהילה. כמו כן הקימה העמותה השנה חווה חקלאית בתוך העיר באר-שבע, לליד מרכז קליטה. החווה היא אורגנית ותוצרת החווה נמכרת במחירים נמוכים במיוחד לתושבי הסביבה. בנוסף לגידול עצמי של מזון, בגינות הקהילתיות נערכות גם פעילויות תרבות המחזקות את החוסן הקהילתי. בהמשך לפעילות בשטח, העמותה מקדמת מדיניות ברמת השלטון המקומי לקידום של חקלאות עירונית ופיתוח תכנון חקלאי עירוני.

אלה היו כמה מהנימוקים לבחירה:

  1. ארגון שמצליח לקיים פעילות מתמשכת לאורך זמןץ
  2. פעילות שתועלתה מוחזרת אל הקהילה בתוכה היא מופעלת.
  3. פרויקט שמתפתח ומתקדם לאורך תקופת קיומו.
  4. רתימת קהילות מוחלשות לפעילות מעצימה.
  5. קידום מדיניות ברמת השלטון המקומי.

 

הכנס השנתי לבריאות קהילתית

פרטי הכנס באתר: www.LocaLeaders.com

הכנס בפייסבוק:  www.facebook.com/events/915306758494386

 

הכנס השנתי לבריאות קהילתית קהילה בריאות שלטון מקומי ציבורי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *