עדכונים מהבלוג
הכניסו את כתובת המייל לקבלת עידכונים מהבלוג:(כתבה: טלי מאיר-צ'יזיק)
הקדמה
לא כולכם מכירים אותי מחוץ למרחב הוירטואלי, אז אני צריכה להקדים ולספר – אני לא מהמתלהבים. למעשה, סביר בעיני שיש שיתארו אותי כאדם אדיש למדי. לא שליו, הו לא, לא אדם רגוע. אבל אדישות היא מילה סבירה כאן.
מכיוון שמתחילת מערכת היחסים בינינו האיש שלי העמיד בראש מעיניו את המטרה הנאצלת – לגרום לי אושר, הרי שהתכונה הזו שלי גורמת לו המון צרות. קשה מאוד להוציא דבר כה נשגב כמו "אושר" ממישהי שמסרבת להפגין התלהבות או להחצין רגשות. בשבילי זה בסדר – זה גורם לו לעבוד אפילו חזק יותר. אולי גם בשבילו זה בסדר, הוא אוהב עבודה קשה.
עכשו אתם מבינים שכשנמצא זיק של רעיון שמדליק אותי, משהו שאני מוכנה לגלגל ולדבר עליו שעות וימים, משהו שמצית בי התלהבות – האיש שלי מוכן ללכת כברת דרך ארוכה מאוד כדי לגרום לזה לקרות.
לפני כמה חודשים ניצת בי רעיון כזה. גילגלנו אותו בהתרגשות במשך כמה חודשים. חשבנו שהוא יכול לעזור למאות עסקים קטנים להגיע לקהילה שסביבם, ולאלפי אנשים להגיע ולרכוש בקלות רבה יותר מעסקים קטנים. חשבנו שכך נוכל לחזק קהילות מקומיות וצריכה מקומית דווקא בקרב מי שאינם הלקוחות הרגילים של הרעיון. להגדיל את המעגל. הרעיון נשמע מצוין לאנשים שחיים את הנושא, הוא נשמע לא רע למי שכבר רוצים לקנות מקומי ונתקלים בקשיים…
ואז הגענו לאנשי התיכנות והמחשוב ונתקלנו בעולם אחר ושונה לגמרי משלנו. אני לא יודעת אם נצליח לצלוח את החוקים של העולם הזה, הם דורשים מאיתנו להפוך את הרעיון על פיו ולשנות אותו בצורה שלדעתי תעקר אותו מבחינת האידאולוגיה שבו.
הגענו למחסום בדרך.
מכיוון שאני מאמינה גדולה בשיתוף ובגילגול בעיות ביחד כדי להגיע לפתרון – אתחיל שוב מהתחלה ואנסה להסביר מה בדיוק קורה פה. אולי יהיה לכם רעיון בשבילנו.
בהדסער, מצפה רמון
צילום: אירוס חיון-רוזנפלד
חלק ראשון
אתחיל מהסיבוב ההוא שעשינו במצפה רמון. אורי הוזמן אז לכנס בנושא רפואה מסורתית מקומית ואנחנו טיילנו לנו באיזור. אירוס הצלמת-רוקחת-העשבים לקחה אותנו לסיבוב במצפה וגילינו את המקום המקסים הזה על שלל היוצרים והיצירה המדהימה המתרחשת שם. (כולל עצירה למיץ אצל הדסער)
צילמה – אירוס חיון-רוזנפלד
בדרך צפונה הינו צריכים לחשב את המרחקים ולמצוא מקום לעצור לארוחת צהרים. מילא אנחנו אבל יש לנו שתי ילדות באוטו שחייבות עצירה אחת לפחות בנסיעה הארוכה משם לכאן.
אבל איך מוצאים מקום בדרך שיש בו מזון איכותי שמכינים בשיטות ביתיות ומתאים לנו?
אמרתי לאורי – אם רק הייתה לנו איזו אפליקציה בטלפון הנייד שלך שהייתה אומרת לנו מה המקומות האיכותיים בדרך.
כן, יש אפליקציות של מסעדות ועסקים, אבל רובן ככולן מעניקות יתרון מובנה לרשתות ולמקומות ש… הממ… לא כדאי שנגיע אליהם.
הרי קנייה בעסקים קטנים, כמה שהיא נכונה יותר לכלכלה ולבריאות שלנו, לעולם תהיה פחות נוחה מקנייה בסופר. אני צריכה משהו שיראה רק עסקים קטנים וגם יוכל לסדר לי אותם לפי מידת המקומיות, הביתיות, הבריאות והאקולוגיות שלהם. משהו עם המלצות של משתמשים אחרים.
כל הדרך הביתה גלגלנו את הרעיון הזה:
לא רק תצוגת עסקים על מפה אלא שלכל משתמש יהיה שוק שהוא יוכל להכניס אליו את העסקים המקומיים המועדפים עליו ולמצוא אותם לשימוש נוח ורב פעמי. כשנגיע לחברים להתארח נוכל להציץ בשוק שלהם ולגלות את המקומות שכדאי ללכת אליהם באיזור אליו הגענו.
משתמשים יוכלו לכתוב המלצות, לדווח שהגיעו למקום מסוים ולשלוח אלינו הודעות על בעיות או שינויי פרטים של מקום.
אנחנו נוכל להציע דירוגים למקומות לפי המידע שנקבל מבעלי העסקים – דירוג בריאותי (בתחום המזון), סביבתי, מקומי וחברתי.
קבוצות יקובצו בתוך המערכת מתוך המשתמשים שהשוק שלהם דומה.
אחר-כך הלכנו לליאת טאוב, שעוסקת בקידום חקלאות מקומית ומזון מקומי, ודיברנו איתה.
היא כתבה את ההצעה וניסחנו ביחד את הרעיון.
החלטנו שלא יהיה כאן אקזיט, כך שמראש הוצאנו את ה"כרישים" שמשקיעים בדברים כאלה בשביל להרוויח… החלטנו שיכנסו למערכת רק עסקים עם סניף אחד ושהם ישלמו סכומים סמליים בלבד. לא תהיינה פרסומות ואנחנו נצטרך פשוט להשיג מספיק עסקים כדי להחזיק את המערכת.
הלכנו לחבר שעוסק בפיתוח תוכנות כאלה וניסינו לקבל רעיון כללי של איך עושים את זה וכמה זה אמור לעלות.
דיברנו עם חברה אלופה שיצרה עבורנו מסכים שמדמים את חווית המשתמש – מסך לתצוגת מפה, מסך לדף משתמש, מסך לשוק, מסך לתצוגת עסק.
אורי הציע שכל עסק יהיה מיוצג על ידי תמונה אישית של בעלי העסק. כדי להוסיף לתחושת המפגש האנושי. שיהיה ברור שמה שחשוב כאן הוא המפגש בין אנשים.
ואז הלכנו עם זה לחברים נוספים. כל מי שיכולנו למצוא.
קראנו ברשת על דברים כאלה והיה כתוב לפנות ולשתף, כי חברים עוזרים ברעיונות.
קיבלנו רעיונות מעולים. למשל, כשהתחבטנו כיצד נשלם על הפיתוח סמי הציע שנגבה כספים מראש מכמה מאות עסקים כדי לממן את הפיתוח.
ענתי הציעה שנקרא לה "המקומית"!
הוספנו יום סידורים – אפשר יהיה לבחור מספר עסקים מתוך השוק שלי ולבקש מהמקומית שתנווט את המשתמש ביניהם בדרך הנוחה ביותר.
חלק שני
כשהחלטנו שאנחנו מוכנים הלכנו לחברים שמבחינתנו הם אורים ותומים בתחום. סוג של אלופי אפליקציות שעסקים מגיעים אליהם בלחץ כדי שיפתרו להם בעיות שיצרו מתכנתים אחרים, מוכשרים פחות. קיבלנו ארוחה מעולה, אבל גם שיעור בעולם האפליקציות והמחשוב שגרם לכל ההתלהבות שהייתה לי להתקרר בבת-אחת.
הם שאלו אותנו – איך תשאירו את האנשים בתוך המערכת?
– מה??
– איך תגרמו לאנשים להמשיך להשתמש באפליקציה שלכם?
מה זאת אומרת?, עניתי.
אני בכלל לא רוצה שהם יישארו בתוך האפליקציה!
כל הרעיון זה להביא למפגש בעולם האמיתי.
כל הרעיון הוא ליצור כלי שיקל על אנשים להגיע לעסקים הקטנים שסביבם.
אני לא רוצה אותם באפליקציה, אני רוצה אותם בחוץ.
כן. ענה לי מתכנת העל. אני מבין שזה מה שאת רוצה. אבל לא בונים אפליקציה בשביל שימוש יחיד.
אפליקציה שאנשים משתמשים בה פעם אחת הופכת לעיר רפאים.
ואז הוא נתן את נקודת המחץ
– את צריכה שאנשים ימשיכו להשתמש באפליקציה בשביל העסקים הבאים.
הבנתם?
אם מישהו נכנס רק פעם אחת אז הוא לא יפגוש את העסקים הבאים שיכנסו אחרי הפעם ההיא שהוא נכנס.
בנוסף, אם אנשים ימשיכו להשתמש באפליקציה אז היא תוכל גם לעזור להם לשמור על קשר עם העסקים, ולעסקים לשמור על קשר עם המשתמשים. להזכיר להם.
משם יצאנו עם ההבנה שמשהו כאן לא מסתדר.
וההבנה הזו המשיכה לחלחל אצלנו ככל שהזמן עבר –
הרעיון של המקומית לא מסתדר עם התנאים של הפלטפורמה.
איך אפשר לייצר אפליקציה שמייצרת מפגש בעולם האמיתי, כשדרישות הסף של המדיום הן להשאיר את המשתמשים באפליקציה?
אני עדיין בטוחה שיש דרך לפצח את זה!
צילום: אירוס חיון-רוזנפלד
סיכום אבל עוד לא סיום… אולי
דבר נוסף שאמרו לנו מתכנתי העל שלנו הוא שסכומי הכסף לפיתוח גבוהים במידה ניכרת ממה שחשבנו עד הפגישה איתם.
עם זאת, יש אפשרות לדבר עם מפתח של יישום שכבר עובד ולהשתמש בו, זה זול יותר.
לפני שבוע אורי נפגש עם מפתח של אתר כזה. לא ככל מי שפנינו אליו הסכים להיפגש, אבל האיש המיוחד והאדיאליסט הזה לא רק שהסכים להיפגש אלא אף הסכים עם אורי לגבי חשיבות פיתוחה של המקומית.
הוא מוכן לעזור.
אבל גם הוא שואל – איך משאירים משתמשים בתוך היישום?
לדעתו כדאי להשקיע באפליקציה רק אם יש אסטרטגיה לשימור המשתמשים,
ולהבנתו מה שמשאיר משתמשים בתוך מערכות כאלה הוא איזשהו ערך כלכלי.
התחלנו לחשוב על רעיון של הנחות או של פיתוח מטבע מקומי של המקומית שאפשר יהיה להרוויח בעת ביצוע פעולות בתוך המקומית, ואחר-כך לפדות בעסקים השונים. משהו כמו כוכבים או נקודות של חברות שונות במשק.
אבל משהו בזה מציק לנו – זה מסיט את כל המערכת לכיוון שלא יושב לנו טוב.
זה משנה את הכל יותר מידי. מסבך יותר מידי.
אנחנו רצינו פשוט.
אנחנו כרגע על סף ויתור.
חשבנו לעשות את עבודת ההקמה המאומצת של הדבר הזה כי חשבנו שיש לנו כאן הזדמנות נדירה להשפיע ולייצר יותר מפגשים מקומיים ולעודד צרכנות מקומית.
אבל אנחנו מתקשים להמשיך לחתור במרץ אל מול השאלה הקשה הזו –
מה ישאיר את המשתמשים בתוך המערכת?
זו שאלה שכל מי שמכיר אותי יודע עד כמה היא אבסורדית עבורי – להשאיר אנשים בתוך מערכת? לא. זו לא אני.
אבל מה עושים עם הסתירה הענקית הזו? איך מגשרים על הפער בין דרישות הפלטפורמה לבין הצרכים שלנו?
רגע לפני הויתור החלטתי להרחיב את המעגל ולשאול גם אתכם – יש לכם רעיונות?
אורי ואירוס במצפה
צילום: אני
רעיון יפה ויוזמה ברוכה. אולי אפשר שבעלות העסקים יעדכנו באפליקציה כל מיניי עדכונים כמו בעלי עסקים בפייסבוק (למשל: מוצרים חדשים,מחירים מוזלים, סיפורים, עדכונים טכניים…).
תודה רבה אוריאל.
הרעיון המקסים הזה היה חלק מההצעה המקורית.
מפתח האתר חושב שזה לא מספיק ושבעלי העסקים לא יטרחו לעשות זאת.
אם הבנתי נכון, ולא כל כך בטוח שהבנתי נכון… מה שבאמת מפריע לכם, זה שעבור השירות הכל כך יפה ויעיל שאתם מבקשים לתת, אתם אמורים גם להכניס אספקט של כסף.
אז אם זו הכוונה, אז זה מה שיש לי לומר…
הרבה אנשים רוחנים, חושבים שרוחניות לא יכולה להיות קשורה לכסף. שאתה נותן כדי להיות בנתינה. ונכון "אלוהים אוהב את משרתיו העצובים יותר מכל" (ספר הידע), אך כסף, עדין קשור באגו. אם אנחנו חושבים שמגיע לנו. וגם אם אנחנו מסרבים להיות קשורים אליו. עדיין, זה מגיע מהאגו שלנו. שלא מוכן לתת לנו להתשחרר. ובמקום שנזרום עם קבלת או אי-קבלת הכסף, אנחנו נותנים לאגו שלנו לנהל אותנו.
אז עצתי, אולי לבדוק את האפשרות -במידה ולא יימצא פיתרון אחר יצירתי יותר ומתאים למה שחשבתם שאתם רוצים- פשוט לזרום עם זה. אם כך האפליקציה עובדת, אז לקבל את זה. הרי שום דבר לא מגיע לפלנטה הזו מלבד לשם הלמידה ולמטרת הביאנו כל בני האנוש להגיע לדרגת יצורי אנוש תחת גג אחד. והחיבור שתיצרו בין כל כך הרבה אנשים, גם אם זה בסוג כזה של אפליקציה, עדיין יביא הרבה עבודה לעסקים הקטנים. לא חבל לוותר רק כי מדובר ביצירת "מתגבר כספי" שיביא את האנשים לשם? גם אם זה במחיר קופון?…
ומצד שני, אולי כתבתי מצבור של דברים שממש לא נוגע אליכם… אבל זה מה שעלה לי תוך כדי קריאה, אז הנה עכשיו זה גם כתוב.
הבעיה היא לא הכסף. כמו שכתבתי – הרעיון היה לגייס את הכסף מראש מהעסקים וכך להגיע לסכום שיאפשר תפעול של כמה חודשים ראשונים ואף שנה. (הרעיון של סמי)
הבעיה היא שלא כדאי ליצור מערכת שלא תשאיר בתוכה את המשתמשים.
אם הבנתי נכון…. (ואין לי סמארטפון כך שאני לא בדיוק מבינה מה עושים עם אפליקציה).
א- אם המשתמש הוא חלק מהשוק המקומי או אזרח מקומי – אפשר לשמור איתו על קשר של הודעות על מבצעים, אירועים, הוא יכנס כדי לבדוק מה שעות הפתיחה, אולי אפשר להזמין דברים מראש וכו' (כל מה שעושים בשיחת טלפון לפני שמחליטים להגיע)
ב- אם המשתמש הוא אורח שלפי הסיפור זה הטריגר לבנית הרעיון – הוא יבקר באזור ויגלה את השוק המקומי, בפעם הבאה אולי יבקר בו שוב או סתם ירצה להיזכר, להתעדכן האם עדין קיים עסק מסוים, לשמור איתו דרך האפ' קשר, אולי ירצה להמליץ לחבריו, אולי חבריו ישתמשו באפ', וגם החברים של החברים וכו'
זה בדיוק מה שאני חשבתי!
אבל כל מי שבא מהעולם שבו יוצרים דברים כאלה אומר שזה לא מספיק.
אהבתי מאד!
אני חושבת שמתן הנחה למשתמשי האפליקציה הוא רעיון לא רע בכלל.
אין סיבה ששלא יפורסמו מבצעים באפליקציה, אם זה מה שיגרום לאנשים להשתמש בה.
גם בתור מישהי ששואלת את השאלות האלה כל יום בתור עסק קטן: עד כמה להיות עסוקה במכירה, עד כמה ללכת עם האידיאולוגיה שלי, איך לגרום ללקוחות לחזור אליי, אני מוצאת שלפעמים החשיבה העסקית-שיווקית לוקחת אותי הצידה מהדברים שמאד חשובים לי אבל מצד שני הפשרה או הויתור על פרטים מסויימים עד לרמה מסויימת מאפשר לי להתפתח ולהתחזק ואולי בהמשך אוכל להקפיד יותר על אידיאולוגיה גם בפרטים המאד קטנים.
תודה יולי.
מבצעים שהעסקים שולחים כהודעה לכל מי שבשוק שלהם (דרך האפפליקציה) זה נראה לי סביר.
אבל כל היועצים מעולם המחשוב אומרים שהעסקים לא יטרחו לעדכן.
חברים!
לא מתיאשים! בכל דבר שווה יש מלא מיכשולים שרק באים כדי לחזק את הרצון.
לא ממש הצלחתי להבין למה המשתמשים לא נישארים במערכת.
דווקא מרגיש לי שהקהל הטבעי של האפליקציה הזו נוטה לנאמנות
אין סיבה שהם יהיו שם כל הזמן, רק יבואו שוב ושוב כי השרות טוב להם, המודל הדביק שממכר לאפליקציה גם הוא לא מסוג הדברים הטובים שבאים לעולם.
כמו עם אוכל טעים – מידה זה ערך שווה
שווה שווה לחשוב על מודל עיסקי של מפגש – הענין האמיתי של האפליקציה הזו הוא בדיוק החיבור והמפגש
אין מודלים לזה עכשיו כי זה חדש ועוסק בגישור בין עולמות ולא בעולם הפיתוי והפירסומות
אני איתכם!
איה נכון! נכון! נכון!
אבל איך משכנעים את מי שאמורים לעסוק בפיתוח?
הי טלי ואורי,
קודם כל – הרעיון מדהים ומתחבר לי בול. אתם יודעים כמה פעמים נסעתי לכל מיני מקומות וחשבתי לעצמי – אם רק הייתי יודעת אילו עסקים מקומיים/מסעדות בריאות/עסקים חברתיים יש פה בסביבה…
פשוט כי ככה ביום יום, חסר לי את הידע הזה, וכך קורה שאני גומרת עם אותן רשתות פעם אחר פעם. דוגמה מהזמן האחרון: אני תוהה איפה יש מסעדת דגים שיש בה דגי ים טריים, מקומיים. כבר חשבתי לשלוח מייל ישירות לאורי…
ולעניינכם: אני לא רואה בעיה. בשלב ראשון – הרי אנשים לא מסתובבים כל הזמן באותו המקום. הם זזים. הם מחפשים את העסקים האלו בכל מיני מקומות. כל מקום כזה הוא כניסה לאפליקציה (ככה זה אצלי לפחות: יום בתל אביב, יום ברעננה, יום בפתח תקווה וכן הלאה).
דבר שני: עדכון שוטף. האפליקציה חדשה, ותצבור תאוצה בקצב שלה. לכן בשלבים הראשונים כל כניסה תהיה מלווה בעסקים חדשים שנוספו בכל מיני מקומות. וזה יחזיר אנשים לאפליקציה – מעניין מה התחדש?
ולבסוף, כדי לשמור על המשתמשים, לא מן הנמנע להכניס תמריץ כלכלי כמו הנחות בבתי העסק, מבצעים, להכניס צ'אט בין משתמשים (כמו נגיד בוייז) כך שיוכלו להמליץ על מקומות, בכלל להכניס המלצות של המשתמשים לבתי העסק (משהו שמתעדכן כל הזמן גם).
אני יודעת שאפליקציה כזו תשרת אותי בצורה נפלאה. לאורך זמן. אז אני רוצה גם לחזק אתכם – אל תוותרו! אשמח לתמוך ולתרום בכל דרך שאפשר 😎
תודה רוני!
זה ממש מעודד.
:biggrin:
קודם כל, ב"אפליקציה" הכוונה באמת רק למשהו שעובד בטלפונים ניידים? לא במחשב?
כשאת מדברת על משהו שממשיכים להשתמש בו ומביא למפגשים עם אנשים אמיתיים, אני חושבת על "גוגל מפות". אני משתמשת בזה כל הזמן, ומה המטרה? להיפגש עם אנשים אמיתיים… אין שום דבר ש"מחזיק" אותי באפליקציה "גוגל מפות" חוץ מזה שזה כלי מצויין ויעיל שמשרת אותי כל הזמן.
גם אם כבר מצאתי עסק מקומי פעם אחת באפליקציה שלכם – מי אמר שאני זוכרת עכשיו בעל פה את שמו, את הטלפון שלו או איך מגיעים אליו? ברגע שיש אפליקציה כזאת, היא נותנת לי שקט וידיעה שאני לא צריכה לזכור כלום. אני יכולה להיכנס ולחפש כל פעם מחדש. הרי בדרך כלל אצטרך לחפש כשאסע למקום אחר. רובנו לא עושים את זה כל יום.
אם אגלה שכל פעם שאני מגיעה לאיזור נהרייה ועושה אותו חיפוש, אני מקבלת עוד המון מקומות חדשים ומידע חדש ומבצעים וכדומה, זה כשלעצמו ייתן לי תמריץ להשתמש באפליקציה כדי להיזכר במקומות שניסיתי ואהבתי, ולגלות עסקים חדשים.
עסקים מקומיים גם מתאפיינים מאוד מאוד בעונתיות, מטבע הדברים:
למשל, אם יירשמו שם כל העסקים שמאפשרים קטיף עצמי בשטח שלהם, אז כל הזמן היצע הקטיף משתנה. אם ארצה לברר אצל מי יש פטל, זה משהו שאצטרך להשתמש שוב באפליקציה לגביו. יש כל מיני חיתוכים שארצה לעשות: אצל מי יש פטל, או מה יש באיזור שדה יעקב, איזה עסקים אורגניים יש, איפה יש חקלאות בת קיימא, איפה יש כרגע מבצע על שמן זית… יש כל כך הרבה דברים שרלבנטיים לבירור ברגע הזה ומצריכים בדיקה כל פעם מחדש.
הי בשמת,
ראית את התגובה של ליאת מתחתיך?
זה מה שענו לנו אנשי המקצוע – לא כדאי לסמוך על עסקים שיעדכנו פרטים במערכת.
בשמת,
אם אכן העסקים יעדכנו על בסיס קבוע את המוצרים העונתיים שלהם, מבצעים, אירועים וכו' יש מצב שמה שכתבת אכן יקרה.
אבל – עסקים קטנים הרבה פעמים לא פנויים להשקיע כל כך הרבה זמן בשיווק ופרסום והם פשוט שוכחים להמשיך ולעדכן. העידכון נזנח ואת לא מקבלת מידע עדכני ואת זונחת את הנסיונות לקבל אותו תוך זמן קצר.
חוצמזה – אני מרגישה שאני מוצפת בפרסומות כל הזמן (ואני גרה בקיבוץ שכוח אל בצפון, אין לי טלוויזיה ורדיו, לא משתמשת המון במחשב וכו'). אני תוהה כמה א/נשים ירצו להתחבר שוב ושוב למבצעים ואירועים (=פרסומות). אם מצאתי את בעלי העסק שחשובים לי, אחרי כמה פעמים שהייתי אצלם אני כבר זוכרת איפה הם ואת שעות הפתיחה – למה לי לחזור להסתכל בפרסומות?
טלי – אני לא מנסה להוציא את הרוח מהמפרשים, רק לחדד שאלות מנקודת המבט שלי.
ליאת תודה.
הרוח ממילא יצאה.
כל מה שאפשר זה לגלגל רעיונות ולראות אם משהו עושה קליק.
הכנסת אפשרויות ניווט וצ'אט גם מבטיחות כניסות חוזרות של משתמשים באפליקציה וגם מעודדות בדיוק את המטרה שאתם רוצים להשיג – מפגש וקשר בין אנשים, מקומות ועסקים.
הרי אם אנחנו מאתרים מקום שאנחנו רוצים להגיע אליו – כדאי שיהיו לנו הוראות הכוונה אליו
ושיחה עם אנשים אחרים שמתעניינים בדיוק בתחום הזה יכולה לעזור לי לאתר עוד ועוד עסקים ומקומות וגם להגביר את הקהילתיות של האפליקציה.
אני אשמח מאוד לעזור אם אתם צריכים עוד קשרים לקהילת ההיי-טק והסטארטאפים 🙂
הו עדי.
טוב שבאת!
אשמח מאוד לגלגל את הרעיון הלאה עם אנשי מקצוע.
איך עושים את זה?
אני בודקת עם מקורותיי. אעדכן בהמשך
שלום למשפחת צ'יזיק היקרה והצעירה. הרעיון מקסים, אבל לא חייב להיות רק כאפליקציה, לי אים סמארטפון כעיקרון, בגלל העלויות וכו', למרות שאני הכי צריכה אחד כזה לצרכי עבודה ושיווק. אני חושבת שהמאגר שאת מדברת עליו צריך להתקיים קודם כל ברשת, באינטרנט, שכל עסק קטן – כמו שלי למשל, תהייה לו חשיפה ודחיפה קדימה, הקטע הקשה כידוע והקריטי הוא שיווק. אם יקום גוף כזה שתומך ביוצרים מקומיים מכל הסוגים, זה ידרבן אנשים לקנות תוצרת מקומית, יותר טוב לקנות תמונה שלי מאשר באיקאה. המחיר אגב זהה. וכו'.
אני בעד, אל תתיאשו, צריך להמשיך הלאה עם הרעיון, יש בארץ המון יזמים וצריך גוף מבפנים ללא מטרות רווח שיניע את המהלך. אתי חן ברייר, ניר דוד.
תודה אתי.
אנחנו יודעים שיש המוני עסקים קטנים כאלה בארץ והכלכלה הנוכחית פועלת נגדם.
זה מאוד-מאוד נוח. נוח מידי. לקנות ברשתות גדולות ובתאגידים. לקנות הם הכל. כולל דרך חיים.
אנחנו כל הזמן חושבים ועוסקים בשאלה כיצד נוכל לקדם אורחות חיים שונים.
תודה על העידוד.
היי
נראה לי שנתקלתם ביותר מיד אנשים מעולם הקוד הסגור, אנשי אופן-סורס בחיים לא היו מדברים ככה.
הדרישה הזאת מוזרה מאוד ולא נשמעת לי הגיונית בכלל מהכיוון של המשתמש, ברור שמשתמשים נכנסים יותר מפעם אחר, הרי אף אחד לא מתכוון להכנס – לשנן את כל הפרטים שהתוכנה – ולצאת. כל פעם שיוצאים מהבית מפעילים את האפליקציה, נראה לי שמי שאמר לעם את זה שקוע יותר מידי בפיתוח משחקים וזרק לאויר אקסיומות שלא שייכות לקטגוריית המוצרים שלכם בכלל.
בקשר למימון אין שום בעיה שהאפליקציה תעלה כמה דולרים בודדים, תחשבו מה השוק של זה בארץ ותראו אם זה יעיל. אני בטוח שהרבה אנשים יהיו מוכנים לשלם את הדולר או שניים על הדבר הזה כמו שהם משלמים על אנגרי-בירדס, באייפון לא מרגישים ממש שמשלמים.
ההצעה שלי היא שלא תשנו את הקונספט, השארו נאמנים לרעיון, הכסף יבוא, לדעתי אין שום סיבה שאנשים לא ישתמשו באפליקציה שוב ושוב, אני מכיר הרבה מאוד שעוד ייתמכרו לזה.
כמה הצעות לצמצום עלויות פיתוח:
1. נסו את הרעיון קודם באתר – בנו אתר שמאופיין בדרך דומה בפלטפורמה פתוחה כמו דרופל או אפילו וורדפרס שאתם כבר מנוסים בה. תראו איך זה הולך. אחר כך לפתח אפליקציה ששואבת את המידע מהדטה-בייס של האתר זה לא בעיה והיא רק מציגה את המידע באופן שנו. לאתר אפשר בקלות להטמיע גם בגלישה סלולרית ככה שאפילו הגישה של האנשים מכל מקום לא תהיה מוגבלת. בפיתוח אתרים בקוד פתוח תוכלו לחסוך המון כסף ותפגשו המון מפתחים אידיאליסטיים שישמחו לתרום מזמנם ולסייע לפרוייקט עם אידיאולוגיה חברתית.
2. גדלו בהדרגתיות – לא חייבים להשיק על ההתחלה את האפליקציה\אתר עם כל הפיצ'רים. אפשר להתחיל בקטן ולגדול, רעיונות כמו דירוג ודיווח אליכם הם נחמדים אבל אל תשכחו שהעדכון של כל המידע הזה הוא ידני ויידרוש ממכם הרבה עבודה. נסו לפשט את הרעיון לשלד שלו, למהות ולהלביש את הפיצ'רים עליו בהדרגה ממהותי ביותר וקוסמטי ביותר, ככה תהיה לכם תוכנית הדרגתית. הפיתחו, ההקשה והאחזקה יהיו זולים בהרבה, לא תסכנו יותר מידי ואם זה עובד תפתחו הלאה, המשתמשים ישמחו לקבל עוד מתנות ואתם תוסיפו את הפיצ'רים אחד אחד לפי מה שראיתם שאתם כבר יכולים לעמוד בו ושיש לו הצדקה מבחינת כמות משתמשים ושימוש.
3. פנו לקהילה לבקשת מימון בהמשך הדרך – אם תגדלו בהדרגתיות תוכלו לשתף את המשתמשים בחזון, להציג את הפיצ'ר הבא והעלות שלו אל מול כמה משתמשים יש היום וכמה כסף צריך שכל אחד ייתרום או כמה משתמשים חדשים צריך לגייס, הקהילה תשמח להתגייס עבור תוכנה שמשרתת אותה ולא עוד מישהו שבא לעשות כסף על הגב שלה (פרסומות וכו'). ראיתי הרבה פרוייקטים באינטרנט שפעלו במודלים כאלה. אפילו זוג אסטונים שהקיפו את העולם על אופנוע, כל פעם הציגו מסלול להמשך, ואת העלות שלו, הקוראים שרצו לקרוא חוויות ולראות תמונות תרמו ולפי הכסף שגוייס הם המשיכו במסע. היה מעניין 🙂
מנדי תודה רבה!
ממש פנינים.
תודה על ההשקעה ועל הסבלנות.
זה הכיוון שאנחנו חושבים עליו היום.
אם כי כישורי הנוכחיים בוורדפרס לא יצליחו לעשות יותר מהאינדקס הנוכחי שהוא רק אוסף של מידע בטבלאות. וצריך הרבה יותר מזה.
בקיצור – גם לאתר כזה צריך מתכנת.
מכיר מישהו?
אם הייתי מפתח דרופל הייתי שמח להשתתף בפרוייקט כזה 🙂
דברי עם החברה מ-CPO הם ממש מוכשרים ואנשים טובים שבונים את האתר שאני עובד בו (אתר על הודו)
http://cpo.co.il
מסכימה עם מנדי. ההערות שקיבלתם מתאימום לא סתם למישהו מעולם הקוד הסגור, אלא למהנדס תוכנה שחושב רק על שלב אחד בפיתוח עסק – השלב שבו הוא מעורב (ולזה הוא רגיל)
צריך הסתכלות יותר רחבה.
לא ברור לי עד כמה עשיתם ניתוח עסקי, כי לא הרחבת. אז אני מתנצלת מראש אם אני חוזרת על דברים שאת יודעת.
הדבר הראשון שצריך לבדוק הוא עד כמה התוכנה תייצר ערך למשתמשים.
משתמשים במקרה הנ"ל זה לא משתמש הקצה, אלא מי שמשלם – בעלי העסקים.
אם הערך יהיה עבורם ברור וערך של עדכונים שוטפים יהיה גם הוא ברור – הם יעדכנו.
ההחלטה הזאת שהם לא יעשו את זה, פשוט מקוממת, האמת… תוכנה עם שימושיות גבוהה זה מה שחשוב פה (למי שמעדכן, וגם למי שגולש)
גם ערך ברור למשתמשי הקצה יוביל אותם להשתמש בתוכנה שוב ושוב.
דוגמא: אני קונה בסופרמרקט שכונתי, אני יכולה לנהוג לשם בעיינים עצומות ובכל זאת אני נכנסת לאפליקציה שלהם בערך פעם בשבוע, לפעמים סתם כדי לבדוק מחיר של משהו שחשבתי לקנות, לפעמים לבדוק אם יש משהו במלאי וכו' וכו'
אם יהיה ברור שמדובר על אפליקציה שמעודדת *תקשורת* בין העסקים והלקוחות שלהם ויהיה קל ופשוט להשתמש בה, אנשים שמחפשים תקשורת ישתמשו בתוכנה.
זה לא חלק מהעניין של המקומיות? להכיר את בעל העסק ולנהל איתו איזשהו סוג של מערכת יחסים?
ושוב – חשוב חשוב שהתוכנה תהיה קלה ופשוטה לשימוש.
המון בהצלחה!
אל תתקוממי מיכל 🙂
אלה אנשים בעלי ניסיון שאמרו לנו שעסקים קטנים לא יכולים להשתלט גם על זה.
זה צריך להחליף את האופן הרגיל בו הם מעדכנים את לקוחותיהם, ומכיוון שלהקים משהו כזה יהיה עוד יותר יקר – אז זה לא שווה ליצור משהו שיחליף. ואם זה לא מחליף אז זה לא קורה.
הי אנשים יקרים
איזו פשטות מתבקשת!!! נהדר!
לי העניין מתחבר עם waze משום מה. ווייז מתקשרת עם אנשים בדרכים כל הזמן. גיליתי את העניין הזה לא מזמן כיוון שאני ממש גרועה בכיוונים. ראיתי את העדכונים שם של האנשים וגם ראיתי שעל הדרך הם מפרסמים כל מיני מקומות (דלק, סופרפארם וכדו) כחלק מהמפה. אם יש מקום שאני לא יודעת להגיע אליו אני מפעילה את הוייז ונתקלת בכל המידע הזה.
השאלה אם ניתן ליצור משהו כזה כמו וייז שכשמדליקים אותו מיד ניתן לראות על המפה את כל המקומות, ודווקא לא העסקים הקטנים הם אלה שמעדכנים אלא האנשים עצמם – אלה שיצאו כרגע מכפר קיש וקנו אחלה שמן זית במחיר מצויין והם מעדכנים את כל מי שבסביבה על הקנייה. אני חושבת שככה אפשר להשאיר את האנשים מחוברים, מעדכנים ומעודכנים באוםן מתמיד.
הי דפי.
תודה רבה על העידוד.
זה בהחלט הכיוון שחשבנו עליו.
בכל מקרה, אני פה כדי לשאול את השאלות הקשות והנה מה שענו לי כשהצגתי את הטענה שאת הצגת –
האם את חושבת שאנשים ישארו במערכת רק כדי לדווח?
המדווחים בוויז הם אנשים שעושים שימוש בוויז. היתרון הגדול של וויז הוא שצריך אותם כדי לדעת על שינויים בדרך – פקקים, עומסים, תאונות וכדו'. לכן חוזרים אליהם אפילו שיודעים את הדרך.
הדיווחים הם מעין בונוס בצד של כל זה.
לפי מה שאני רואה כאן בתגובות – אולי באמת להתחבר למשהו קיים…
אשמח לקחת על עצמי למפות את איזור השרון…
שבוע נהדר ומלא רעיונות שכאלה!
תודה דפי.
רשמתי לפני את התנדבותך!
אפשר ליצר מערכת של המלצות ותגובות המשתמשים
למשל אם מישהו קנה מישמשים בחוות אי שם בצפון והם היו מעולים
ואני בדיוק נוסעת באזור ומחפשת מקום לקנות בו פירות מקומיים – אכנס ואראה המלצות של האזור
זה ייצור מערכת של המשתמשים ולא יצריך את בעלי העסק להשקיע בשיווק
המלצה יכולה להיות גם להימנע ממשהו שלא מה שהוא מבטיח וכו
תודה רבה שרון.
זה בהחלט חלק מהתוכנית.
אולם מה יגרום למשתמשים שכבר הוציאו את פרטי המקום לשוב ולפתוח את האתר כדי לדווח על החוויה שלהם?
שלום,
בעיה מסוג זה פתירה באמצעות שיטה נהדרת: קוד פתוח.
למי שלא מכיר, מדובר במתכנתים, חובבים ומקצועיים כאחד, אשר עובדים על פיתוח האפליקציה ללא כל תשלום, תוך שיתוף פעולה ושיתוף הקהילה.
כלומר, כל מי שיכול ורוצה מוזמן לפתח, מתוך הנאה ולשם מטרה טובה וללא ציפייה לתמורה כספית אלא רק השמחה שהנתינה.
העניין הוא שלמיטב ידיעתי הדבר לא יכול לעבוד באייפונים, שם הסטנדרטים לפיתוח נוקשים מדי. בסמר קופונים אחרים יכול לעבוד מצוין.
מוזמנים לפנות אלייך לפרטים נוספים.
עצית.
תודה רבה עצית.
אם לא אכפת לך – זה ממש מצית את הדימיון שיקראו לך עצית.
אפשר להשאיר את השם הראשון שלך?
בקשר לפיתוח בקוד פתוח. איך עושים דבר כזה?
ממה מתחילים?
אנחנו לא מתכנתים.
שני תיקונים לתגובה הקודמת (ככה זה כשנכתב באייפון, שאי אפשר לכתוב בו בקוד פתוח):
סמר קופונים = סמארטפונים
עצית = עמית :happy:
איזה רעיון נהדר! כמשתמשת פוטנציאלית הייתי שמחה אם:
1. הייתי יכולה איפשהו לסמן אזור שהייתי רוצה להתעדכן על חדשות בו. כלומר הייתי מסמנת "עמק יזרעאל" וכשהיה נוסף לאתר עסק חדש באזור שלי או שעסק ותיק היה מפרסם מבצע או שירות חדש זה היה מופיע לי ב"חדש בשוק" או משהו כזה. (מן הסתם זה גם דורש שבעל העסק המפרסם יוכל לסמן שהוא רוצה לפרסם ל"עמק יזרעאל"
2. הייתי שמחה אם היו, כמו באתר "טיולי" למשל, חוות דעת והמלצות של מי שהיה והשתמש. זה דורש מחשבה לגבי איך מונעים משוב ברמת טוקבק כי זו הרי לא המטרה, אבל כשאני מתכננת טיול ונכנסת ל"טיולי" חוות הדעת וההמלצות עוזרות לי מאוד.
3. קישור בממשק לאתרי מסרים מידיים כמו פייסבוק/טוויטר/פינטרסט. זה יאפשר גם לחברים שלי שלא מכירים אותו להתוודע אליו באמצעות המלצה או לייק שלי למקום שמצאתי דרכו.
ישר כוח. רעיון נפלא.
הי שירי.
תודה רבה על העידוד.
זה חשוב מאוד.
אני שמחה לקרוא שהמערכת תהיה מועילה עבורך.
באמת נשמע שאין הצדקה לפתח משהו נפרד. תתחברו ל-Forsquare ותתבססו עליו.
https://foursquare.com
תודה רבה אסנת.
יש רעיונות לאפליקציה להתבסס עליהן.
אבל בכל זאת יש עלות לכל זה והמקצוענים אומרים שלא כדאי להיכנס לזה בלי מודל ברור של שימור משתמשים.
הכוונה היא כמובן שתוותרו על האפליקציה ופשוט תקימו את השוק המקומי בתוך פורסקוור. הרי המטרה המקורית לא היתה לבנות אפליקציה אלא להנגיש את העסקים הקטנים לקהילה שסביבם. פורסקוור מספיק גדול וחזק, ואתם יכולים להכניס לשם את העסקים המדוברים, ליצור מסלולים, המלצות וכו'. המשתמשים כבר שם, ואלה שעדיין לא יצטרפו וישארו בגלל שאת כל המאמצים על איך להשאיר שם אנשים מישהו אחר כבר עשה. (:
ניסיתי את גוגל (כמו שאפשר לראות בתגובה שלי בתחתית העמוד).
אני חושבת שהמשוכה של הוספת עסקים ושינויי הפרטים בהם תהיה גבוהה מידי.
בפורסקוור אני אפילו לא מוצאת את האפשרות להוסיף עסקים.
אני רואה איך אפשר ליצור מפה מאתרים שכבר קיימים אצלם במערכת, אבל לא איך יוצרים חדשים.
אפשר לגבות מכל משתמש בפועל, סכום סמלי בעד השימוש באותה כניסה. כלומר, כשאני עוברת באזור מסויים ורוצה לדעת אילו אפשרויות של עסקים מקומיים קיימים שם – זה מופיע בחינם, אך בכדי להתקשר עם אותו בעל עסק – אחוייב בסכום של נניח שקל, חצי שקל, משהו קטן וסמלי שלא ירתיע אותי מעריכת ההתקשרות עם אותו בעל עסק, כמו שיחה בעלות טיפה גבוהה יותר, כשסכום זה מועבר לטובת אחזקת ההשקעה והתפעול של האפליקציה. הרי אם אני מרגישה מחוייבות ראשונית לקניה מעסקים קטנים ומקומיים, ומוכנה לעשות את הק"מ הנוסף הקטן לטובת העיניין, עוד שקל על קישור השיחה לכל עסק שכזה זה לא מה שימנע ממני את החיבור אליו.
תודה נעם.
אני חוששת שמיסוי המשתמשים על השימוש ירחיק אותם במקום לקרב אותם.
אני בונה עליך בתור עסק!
בהחלט אשמח להיות חלק מהמאגר שלכם ברגע שיפעל! מאחלת בהצלחה, זה רעיון נפלא!
לא מכיר את מנדי. אבל היא אמרה את כל מה שרציתי…
אה, מנדי זה הוא ! סליחה.
הוא בהחלט נתן סקירה מעמיקה ורצינית.
יש לך אולי גישה למתפחים שירצו לעזור כאן?
Did you consider developing a layer over Google maps?
כן. בהחלט.
אבל בכל זאת צריך אדם שיפתח את הקונספט מבחינת תיכנות.
אולי פשוט עוד לא הגענו לאדם הנכון או שעוד לא פישטנו הכל עד לרמה שבה האדם הנכון יכול להגיע ולעשות את זה בקלות ובזול.
אם לא מסכנים הרבה ממון של אף אחד אז אפשר להתחיל בקטן ולראות איך זה עובד. אם מישהו מוציא כסף מהכיס שלו אז צריך חזון יותר מוגדר לגבי החזרתו.
לא צריך תכנות בשביל לבנות layer ב-google maps. זו פעולת משתמש פשוטה של הכנסת נקודות ציון ושיתוף ציבורי. בכנות, נשמע שהפער הטכנולוגי שלכם טיפה גדול מדי בשביל לדון בעניין ברצינות (אם כי הרעיון נחמד ונחוץ). אתר מידע פשוט כנראה באמת יהיה הפתרון הסביר, וב-wordpress.com תוכלו להקים אותו ללא סיוע טכנולוגי.
אין פער שאי אפשר לגשר עליו באופן משותף.
רק צריך למצוא את החברים המתאימים.
נשמע מעניין…הנה ההצעה שלי:
להתחיל בקטן ולפתח לפי דרישה
לפתוח דף אינטרנט עם טופס הרשמה (מה שנקרא עמוד מכירה)
את הדף הזה תשווקו לעסקים הקטנים בהם אתם מעוניינים.
אחרי שיש לכם רשימה נחמדה של בעלי עסקים קטנים שמתאימים לקונספט שלכם
תבנו אתר עם כמה עמודים בסיסיים שיציג את בעלי העסק ומה שהם מציעים
ממליצה על פלטפורמת וורדפרס
זה מתאים גם לסלולר
העלויות זולות יחסית
אם יש ביקוש מצד העסקים ומצד הגולשים אפשר להמשיך לפתח אם אין ביקוש אז מראש לא הפסדתם…
בהצלחה!
תודה ורד.
אכן נראה שזה הכיוון.
אם כי איננו מתכנתי וורדפרס, אז בכל מקרה נצטרך עזרה כלשהי בבניית האתר.
(הגם שלא בבניית הטופס)
לא צריך להיות מתכנתים בשביל לעשות זאת, אם תרצי אוכל להדריך אותך איך לעשות את זה בצורה מאוד פשוטה.
אני אשמח.
המייל שלי – tali@mazon-izun.com
כולם כבר אמרו הכל …
מכיוון שהרבה עצות מעשיות אין לי, רק נותר לי לאחל לכם בהצלחה רבה!
ואם היה לי סמארטפון – הייתי שמחה מאוד לקנות אפליקציה כזאת.
תודה שבאת ותודה שאת תומכת.
נראה שהכל יתחיל באתר, אז בכל זאת תהיה לך הזדמנות 🙂
טלי יקירה,
אינני מומחית גדולה למחשבים, רק מעלה כאן את מה שאני מרגישה לנכון.
יש לכם כאן אתר נפלא, יש לכם משתמשים שנכנסים כל הזמן, המשתמשים מן הסתם מאמינים בדרך שלכם, אחרת לא היו כאן.
האם אי אפשר לעשות כאן מדור חדש ולקרוא לו "מקומית"?
כדי לממן את ה"מקומית", כל בעל עסק שיצטרף, ישלם סכום קבוע מראש להמשך הפיתוח.
בעלי העסק יתחזקו כל אחד את עדכון העסק שלהם – מבצעים, חידושים וכו'.
בעל עסק שלא יכול או לא רוצה לתחזק את חלקו, ישלם למישהו שיעשה את זה עבורו.
אני רואה שחייב להיות קשר בין "המקומית" לבין האתר הזה.
בהצלחה ואם אני יכולה לעזור במשהו, אשמח.
יום טוב ומבורך
תודה שורי יקרה.
אני מסכימה איתך שצריך להתחיל עם משהו בתוך האתר הזה ואני מחפשת משהו שיוכל להיכנס לכאן.
ברור לי שהאינדקס המקומי שלנו איננו טוב מספיק מהבחינה הזו ואיננו עונה על הצרכים.
העלות להתחיל פיתוח גבוהה מידי בשביל שנוכל לממן אותה בצורה הזו, אבל אולי זו דרך טובה לממן את האדם שישב ויזין נתונים לתוך מערכת פשוטה יותר שתהיה באתר הזה…
תודה.
🙂
טלי,
נראה לי שמה שחסר לכם זה איש שיווק, שיעבוד על חיזוק הקשר בין האתר לעסקים ובין האתר ללקוחות. בתור מתכנתת אני יכולה להעיד שאין לנו מושג בשיווק…
חכי חכי תרצה. לא כל-כך מהר…. 🙂
בשיווק אנחנו בסדר ויש כבר עסקים שרוצים להיות חלק מהמיזם. (כמו שאפשר להתרשם גם מחלק מהתגובות כאן. רובם בכלל באקסווב)
השאלה היא איך יוצרים תצוגת מפה של עסקים קטנים שמאפשרת –
– הזנה קלה של נתונים יחסית אחידים.
– דירוג עסקים (לפי – סביבתי, חברתי, מקומי ובריא)
– אינטראקציה בין העסקים לבין לקוחותיהם. (עם אופציה ללחיצה על העסק במפה והצגת כרטיס עסק)
– חיפוש בחיתוכים שונים – מזון, מתנות, נעליים, בגדים, מסעדות, אורגני, ועוד…
– אפשרות למשתמשים להוסיף המלצות וחוויות
וכל זה באופן שאפשר להכניס כרגע לעמוד באתר שלנו (או יותר) באפס עד מינוס תכנות… 🙂
מה את אומרת?
התחלתי להזין נתונים למפה בגוגל.
הגעתי למסקנת ביניים שזה יהיה מסובך להזין שם נתונים בצורה נוחה לכל עסק.
התצוגה איננה מתאימה בשביל להציג את נתוני העסק לפי קריטריונים וכן לא יהיה פשוט לאתר ושנות רק נתון אחד בכל פעם שיהיו שינויים בשעות פתיחה או שמישהו יקבל אישור אורגני…
הצג את מקומית במפה גדולה יותר
הי טלי,
ישנם שתי דרכים חינמיות להחיות אתרים YOUTUBE וFACEBOOK
הראשונה להעלות סרטונים ששייכים למקומית כגון "איך עושים שמן זית אורגני במצפה רמון" לשים מילות חיפוש טובות שיהיה מקום טוב בגוגל ושהסרטון יפנה לאתר,
השנייה שיטה יותר ברורה זה יצירת FACEBOOK לאתר וכך המשתמש משתף את חבריו בחוויה ואולי כותב ב-WALL מבלי לתכנת דבר, אפשר גם לכתוב קוד שמעדכן באתר ביקורות וכו מה-FACE גם כתבות משתנות על מוצרים וכמובן איפה קונים אותם יכולות לגרום לאנשים להיכנס שוב, אפשר לארגן רכזי איזורים שימומנו ע"י החניוןת המקומיות שהם היו אחראים לכל העדכונים באתר זו בנתיים מקווה שעזרתי
תודה רבה שרון 🙂
הי טלי
קודם כל- לא להתייאש!
יש לכם חזון יפה שיש בו צורך ללא מעט אנשים מקסימים.
יש לכם איפיון מפורט ומסודר.
יש לכם עסקים ומשתמשים שישמחו להשתמש בזה.
עשיתם כבר יותר מחצי הדרך…
בעיקרון סמארטפונים זה פחות התחום שלי… אני יותר בכיוון של ייעוץ לאתרים כרגע.
כך שכאשר יהיה אתר אשמח לעזור ולייעץ כיצד להפוך אותו לידידותי ללקוחות ולבעלי העסקים.
אני חושב שאם לעסקים קטנים תהיה באתר כזה דרך פשוטה ונוחה להזין עדכונים, הם יעשו זאת.
בעיקר כי מדובר על עסקים ייחודיים ואנשים מיוחדים שהקימו אותם.
נראה כאילו המפתח איתו דיברתם אכן חושב במושגים של עסקים רגילים ולקוחות רגילים.
כאן המקרה הוא שונה.
מדובר על אנשים שמחפשים ומעריכים איכות מסויימת.
וברגע שתיתנו אותה זה מה שיצור נאמנות ולא רק מבצעים ופרסומות קופצות…
דבר אחרון (בינתיים)- כשדיברת על מימון חשבתי על הפאב בר קיימא שמקים יגאל רמב"ם
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1695475
בהחלט דרך מקורית להשיג מימון התחלתי.
יכול להיות רלבנטי לכם?
אמשיך לחשוב על זה ואשמח לשמוע עדכונים והתפתחויות.
נראה שסיעור המוחות שיצרת כאן בהחלט תורם וכדאי להרחיבו (דף בבאופן וכדומה).
אנסה להפיץ הלאה לכאלו שמבינים וקרובים לנושא.
שיהיה המון בהצלחה,
נועם
תודה נעם!
בהחלט חשבנו על דרך המימון הזו לאפליקציה. אלא שאז הבנו שהעלות תהיה כנראה גבוהה ממה שחשבנו שאפשר לגייס.
בכל מקרה, גם בגלל השאלה של הסיכון הגבוה עם אפליקציה, נלך כפי שהתבהר מהשיח כאן על משהו מצומצם יותר בתור התחלה.
באמצעות יישום לוורדפרס באתר הזה.
אני מקווה שתחזור להשמיע את דעתך.
🙂
זה רעיון מעולה.
האתר שלכם מקסים ואני אוהב אותו מאוד.
בטח שאחזור 🙂
אני מבין קטן במיחשוב. לעניות דעתי, לצורכי ניתוח אנליטי, יש לפרק את השימוש האתר למרכיבים עיקריים:
– הכרחי לממן את השימור ואת עידכון הנתונים, בפרט על ידי העסקים המפרסמים. עצם העידכון אמור לסייע בשימור המשתמשים. הסוגייה לבחינה היא אולי היחסים בין תדירות השימוש (התועלת ממנו למשתמש ולעסקים) לבין העובדה שעצם השימוש החוזר ישמר את ה"מקומית" כאתר "חי ובועט". כלומר הנהנה הוא המשמר, והשאלה היא מיהו המשתמש? ואיזה שימוש הוא עושה באתר? ומכאן איך מתמרצים שימוש.
– מכאן שיש לפרק את ספקטרום השימושים. כך למשל ניתן להבחין בין שימוש עיקרי למשני. בהנחה (שראוי לבדוק את תקפותה) שעיקר השימוש הוא בזירה המקומית, בשוק היומיומי של המשתמש, ושימוש משני הוא במעגל הרחב יותר (בתנועה – עסקים, ביקור קרובים, טיול). אבחנה זו תאפשר אולי לשלב מודלים "כלכליים" שונים כבסיס לתמהיל תכנון התנהלות האתר. כך, בהתייחס לדוגמא, שימוש היומיומי והשימוש האקרעי, יחוייבו ב"עלות נפרדת". משמע שלמשתמש תהיה "זירה מקומית/ זירת הבית" ו"זירות אחרות" ולכל שימוש יהיה בסיס "תעריפי"/ עלות/ מחוייבות שונה, הנגזרת מתדירות השימוש/ מקדם הביתיות. אותם הדברים אמורים לגבי צד העסקים של המשוואה.
פירוק שיטתי של מרכיבי "מקומית" יוצר, אמנם, היררכיה של משתמשים, אבל אולי "יעדן" את הממד הכספי, שאולי הכרחי להצלחת "מקומית", וייצר "צדק חלוקתי" מבוסס תמריצי שימוש, וזרימת מזומנים מינימאלית – סוג של פשרה בין האידיאל הרצוי למצוי.
אני מודה שלא קראתי את כל התשובות (ואיך בכלל פיספסתי את הפוסט החשוב הזה ? )
אני חושבת שאפליקציה לסמארטפון היא לא לגמרי הדרך ללכת
גם בגלל שסמארטפון כנראה פחות נפוץ בקרב קהל היעד של "מקומית"
וגם בגלל עלות הפיתוח הגבוהה
אני חושבת שדרך נכונה יותר להתחיל את "מקומית", היא הקמת אתר שיהיה נגיש ונוח גם לסמארטפונים
ויהיה בו ממשק חיפוש לעסקים שנרשמו
בצורה הזו כולם כל אחד יוכל לגשת מהפלטפורמה שנוחה לו
אולי בהמשך להקים אפליקציה בפייסבוק ?
ולגבי עדכון שוטף מהעסקים, זו בעייה שתהיה בכל מקרה
אולי חלק מהמערכת צריך להיות מישהו (עובד בתשלום? ) שיתקשר פעם לבעלי העסקים ויזכיר להם שכדאי לעדכן
או לשלוח להם תזכורת אוטומטית מדי פעם
טלי יקירה,
כאחת שבמשך 7 שנים עשתה קשר דומה לזה שאת מזכירה, אוכל לעזור ולעשות את העבודה אם תהיו מעוניינים בכך.
אם מתאים לכם, דברו איתי ואסביר מה אני עושה, איך גורמת לאתר להיות חי ומעודכן.
חודש טוב ומבורך שוראנגיז
תודה רבה שורי, נשמע לי מעניין מאוד.
אנחנו עובדים על אתר המקומית ונשמח למתנדבים שיעזרו לנו לאתר ולהזין עסקים מקומיים.
אנא כתבו לנו –
טלי – tali@mazon-izun.com
אורי – uri@mazon-izun.com
[…] קראו עוד על המקומית […]
קודם כל אני רוצה להגיד תודה. על המחקר, על השיתוף ועל האתגר לכולנו.
אני מסכימה עם אביטל. גם לי אין סמרטפון כעיקרון. וכמי שמתעניינת באוכל מקומי אני מרגישה שגם אם היה לי סמרטפון, אפליקציה כזו או אחרת על יצרן כזה או אחר במצפה רמון לא היתה בראש מעייני כרגע (אלא אם אני גרה במצפה רמון או בסביבה הקרובה, ושם ממילא המידע עובר מפה לאוזן על הדברים האלה ולא צריך סמארטפון).
אני מרגישה שכרגע חסר לי מידע בסיסי הרבה יותר. איך לקיים תפריט שגרתי, בבית, שבנוי על אוכל מקומי. וכדי למלא את הצורך הזה, מספיק אתר שירכז את כל העסקים האלה. כשהצורך הזה יתמלא ויהיה "רגוע" אז אלך לחפש את זה גם במקומות רחוקים יותר, בטיולים או בימי בילוי בערים רחוקות. ואז (אולי) יהיה רלוונטי לחשוב על אפליקציה מתאימה.
אני גם תוהה, אולי יש ניגוד פנימי בין הסמארטפון והאפליקציות הללו, לבין מהות המושג "מקומי". הטכנולוגיה שמאפשרת לנו לחוות את העולם כאילו הוא קטן וקרוב, במידה רבה מרחיקה ביננו. לכן אולי כדאי ללכת לאט יותר במובן הטכנולוגי. כשהמבחר והמודעות יגדלו, יהיה מקום לחשוב על זה.
היי טלי,
רעיון מדהים, ואני חושב שאני מדבר בשם רבים כשאני אומר שאני מצפה בכיליון עיניים לראות את זה קורם עור וגידים.
קודם כל: כל הכבוד שאת מגיבה לכל תגובה! זה בהחלט מעודד שיח בנושא.
נראה לי שכמו שמנדי כתב, אם בשלב הראשון יהיה רק אתר אז זה תהיה התחלה פשוטה יותר ונגישה יותר – בייחוד לאנשים שבבעלותם טלפונים רגילים. גם גוגל מפות הפך להיות בשימוש נפוץ הרבה לפני שהייתה לו גרסא לטלפונים חכמים.
אולי הבהרה לעסקים שנרשמים שהם מחויבים למינימום מספר מסוים של עדכונים בשבוע חודש? ו / או עסקים שמפנים לאתר עוד עסקים נוספים?
ובצד המשתמש – דמי שימוש סמליים שיופחתו / יבוטלו ככל שהוא יוסיף עוד חוות דעת על רכישה במקום מסוים, המלצות למקומות נוספים או הפניית משתמשים נוספים.
בדרך זו תוכלו גם לעזור לממן את המיזם מצד אחד וגם לעודד את שני הצדדים לשמור על מערכת מעודכנת וחיה כל הזמן (ממש רשת חברתית…(-:)
אפשר גם / במקום ליצור שיטת דרוג של העסק ושל המשתמשים שיהיה מבוסס (לא רק) על רמת העדכון והאינטראקציה שיש בין שני הצדדים.
אני חושב שאיה צודקת שהקהל הטבעי של האפליקציה הזו נוטה לנאמנות, אבל עדיין יעזור אם יהיה ערך מוסף לאפליקציה שיגרום לאנשים שהם חלק מהעניין – וזה לא חייב להיות ערך מוסף כלכלי! וויז הפכה להיות להיט למרות שמה שהיא נותנת לאנשים זה נקודות על דיווחים ולנקודות האלו אין שום ערך כספי למיטב הבנתי.
תודה טל.
עכשו שהחמאת לי אני חייבת להגיב.
אבל בינתיים אין לי תגובה יותר מאשר – תודה על המחשבות שעוררת 🙂
אני מקווה שזו תגובה מספקת כרגע.
[…] עוד על המקומית ממקדלתה של […]