מה אכלו כאן פעם?

איך נהגו להכין ולבשל את האוכל?

מה נחשב לאוכל מקומי?

ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק הוא היסטוריון של תזונה ואוכל, אוהב לבשל ולשחזר טכניקות בישול ומתכונים עתיקים שהתפתחו באזורנו.

מה פירוש "עתיקים" – כאלה שנמצאו עדויות כתובות וממצאים ארכיאולוגיים היכולים להעיד על אופן הכנתם ומרכיביהם. 

בקורס חדש ומרתק בן 4 מפגשים נשמע מאורי אודות הידע ההיסטורי המבוסס על ספרי בישול ורפואה מקומיים ועל אותן עדויות ארכיאולוגיות, נלמד ונתנסה בטכניקות בישול, שימור והתקנת מזון שהיו נהוגות כאן לאורך ההיסטוריה, ובמתכונים עתיקים שונים, את כל אלה ילוו טקסטים וסיפורים…

לתשומת לבכם: הקורס כולל מוצרים מן החי, ואינו טבעוני.

כמה נושאים עליהם נדבר:

ב-4 מפגשים נתנסה בטכניקות בישול ומתכונים מקומיים עתיקים.  

10.11.19 – מפגש 1 – דגנים וקטניות: סיפורה של החיטה ושל הלחם המקומי, מה בין הלחם של אז ללחם של היום, נכין לחם כפי שנהגו בהיסטוריה, נקרא בטקסט של יעקב בן יצחק הישראלי על האופן בו מכינים לחם אמיתי, נעסוק במי שעורה – מאכל מרפא, נכין אשישות וחומוס קלוי ונבשל יחד פריקי.

17.11.19 – מפגש 2תבשילים עתיקים, תערובות, תבלינים וטעמים מיוחדים: נציג מתכונים עתיקים, נסקור את הכלים ששימשו לבישול ותכונותיהם. נבשל תבשיל מסורתי ונלמד את סיפורו.

החרדל גדל כאן לאורך ההיסטוריה, כיצד עיבדו אותו? נתנסה בהכנת מתכון של חרדל לפי הרמב"ם כפי שנהגו לעשות במגרב. נבחן מספר מתכונים עתיקים של תערובות תבלינים ונכין באמצעות מכתש ועלי תערובת מקומית. נעסוק בפיגם כתבלין מרכזי באזורנו שגם גדל בבר, נשתמש בו לתיבול. נספר את סיפורו של המרי – כיצד השתמשו בו, נדבר על סוגי מרי דגים ומרי צמחי ונטעם מרי חומוס.

24.11.19 – מפגש 3 – מתוקים מקומיים: נדבר על דיבס ועל סוגי הדיבס בהם השתמשו באיזור, נכין דיבס תאנים, נבחן ונתנסה במיני עוגיות ורקיקים עתיקים, מלבן, ונעסוק בייבוש פירות

1.12.19 – מפגש 4 – אוכל יום-יומי בהיסטוריה: כיצד שימרו מזון בעבר? נעסוק בזיתים, קישק, צלפים. נכין תבשילי ירקות ועלים ירוקים לפי מתכונים עתיקים ונתנסה בדרכי אכילת לחם בעת העתיקה (ספוג בציר וטבול בחומץ).

להרשמה ופרטים נוספים

תמי 052-3633489

tami@mazon-izun.com
או מלאו את הטופס הבא