עדכונים מהבלוג
הכניסו את כתובת המייל לקבלת עידכונים מהבלוג:הגשם שמוסיף לרדת מרווה את האדמה, מסייע לנבטי צמחי הבר לצמוח ולגדול, ולהפוך עליים יותר.
דווקא עכשיו, בימים האלה, כדאי לצאת אל הטבע ולטעום מהמגוון העשיר שהוא מזמן לנו. הרהורים על ליקוט מסורתי תוכלו לקרוא גם בפוסט (שכתבה טלי לפני כ – 10 שנים, לאחר צאת ספרו של אורי "צמחי בר למאכל") –על צמחי בר ומערכות יחסים
כאן תוכלו לצפות בשלושה סרטונים נוספים שצילמנו בתקופת הסגר הראשון. (רוצים לצפות בפוסט הקודם ובסרטונים שעלו בו? לחצו כאן)
החרדל, שעל אף פרחיו הצהובים נקרא חרדל לבן.
את החרדל ניתן לאכול לאורך כל השנה, כל חלקיו אכילים – העלים החרפרפים נהדרים- טריים, הפרחים מוסיפים צבע וטעם חרדלי לכל סלט ואת הזרעים אפשר ללקט בקיץ, לכבוש אותם או לטחון אותם לממרח חרדל טעים ומעקצץ:
גדילן – אמנם כשצילמנו את הסרטון כבר פרחו הקוצים של הגדילן, אולם את העלים הטעימים שלו כדאי ללקט בעונה הזו ממש – הם אמנם קוציים, אך אפשר לקטוף אותם בזהירות, לקפל אותם לשניים, ולנגוס בשדרה מלאת הטעם, או להסיר את קוציהם בעזרת סכין או מספריים, לחתוך אותם לרצועות ולהעשיר סלטים או תבשילים בעלי הגדילן. עלי הגדילן נהדרים גם כתוספת לשייק של בוקר, הזדמנות נהדרת ליהנות מתוספת עלים ירוקים בשייק…
;
נבט של גדילן עלי גדילן
חמעה – את החמעה (חומעה) ניתן למצוא לעיתים בשווקים שונים, כשהיא נמכרת תחת השם "חמציץ". העלים הארוכים שלה מוסיפים טעם חמצמץ נהדר…
תודה אורי. כיף לשמוע אותך וללמוד עוד ועוד (כי שוכחים)
מדהים נהנתי לצפות כדאי להוסיף צילומי הצמח העלה המבנה כדי לזהות משאר הצמחים שדומים.