עדכונים מהבלוג
הכניסו את כתובת המייל לקבלת עידכונים מהבלוג:(כתבו: מיכל שאשו וארי מאיר-צ'יזיק)
משרד החינוך מפעיל בישראל מפעל הזנה בבתי ספר בארץ, שמטרתו לספק ארוחות צהריים חמה ביום לימודים ארוך בחינוך היסודי לתלמידים הזכאים לכך כפי שנקבע בקריטריונים שקבע שר החינוך. זאת, מתוקף חוק "ארוחה יומית לתלמיד" שחוקק בשנת 2005 ומטרתו לספק ארוחה חמה לתלמידי בית ספר הזקוקים לכך. המטרה הבסיסית, הקהילתית-סוציאלית, של ארוחות במוסדות החינוך היא מתן ארוחה מזינה אחת ביום, זהה, לכל ילד בקהילה מבלי להתחשב במצב הסוציאלי של משפחתו, מה שיאפשר לו גם שמירה על שובע וגם נקודת פתיחה בסיסית שתסיר את הרעב מסדר יומו ותאפשר לימוד.
מפעל ההזנה אינו המצאה ישראלית, בעולם מסופקות 368 מליוני ארוחות מידי יום ב169 מדינות. בישראל, ניזונו בשנת ה'תשע"ה 130,000 ילדים בתוכנית ההזנה (לא כולם ממעמד סוציואקונומי נמוך או מיישובים במעמד כזה). לשם השוואה, מנתוני המועצה הלאומית לביטחון תזונתי עולה כי בשנת 2012 סבלו 28,500 ילדים בישראל מאי-בטחון תזונתי ניכר, ועוד 470,000 מאי-בטחון תזונתי קל-מתון.
מפעל ההזנה הוא מפעל מבורך ומטרתו חשובה, ארוחה מזינה בהחלט יכולה לשנות את המסוגלות הלימודית של ילדים. אך במצב הקיים במדינת ישראל, הארוחות אינן מזינות ולעיתים אף מזיקות, על כך יש לתת את הדעת. האוכל מגיע ברובו מקבלנים (כשברוב המקרים מדובר בחברות פרטיות) שזוכים במכרז לאספקת המזון. רוב האוכל מגיע מחומם מראש, בתרמופורטים ששומרים במשך שעות רבות על חום של 60-80 מעלות, לעיתים בחמגשיות אישיות מאלומיניום ולעיתים בחמגשיות מפלסטיק עם ניילון נצמד. הציידניות החמות מחכות מהבוקר ועד 14:15 לערך, אז מוגש האוכל לילדים. הקבלנים צריכים להרוויח מול תשלום נמוך לארוחה – עבור המנה והסעתה למוסד הלימוד הם לא מקבלים יותר מ-11₪ + מע"מ, וכך נוצר מצב בו ממש קשה לייצר מנות מזינות עבור הילדים. אלא במקרים נדירים כמו זה שיוצג פה.
המקרה שיוצג להלן הוא מקרה ייחודי, כי בבניתו הושקעה מחשבה רחבה שהקיפה נושאים מגוונים המרכיבים את התזונה במערכת החינוך, כמו: בריאות, איכות, מרקם, צבע, נראות, הובלה, הגשה, אחסון, איכות הסביבה, יצירתיות וקהילה.
לפני מספר שנים החל, בעיר כפר-סבא, תהליך משמעותי שהכוח המניע אותו היה התעוררות ציבורית של הורים שרצו בשיפור תזונת הילדים, לצד שיתוף פעולה יוצא דופן של העירייה. שיאו של תהליך זה התרחש בתחילת שנת הלימודים הנוכחית (ה'תשע"ז) בהקמת פרוייקט אפונים.
פרוייקט ההזנה 'אפונים', הוא מפעל הזנה ציבורי שמופעל על ידי החברה הכלכלית של כפר סבא.
הפרוייקט החל בשנת הלימודים הנוכחית, ספטמבר 2016, וחל על כל גני הילדים העירוניים, בתי ספר והחינוך המיוחד. בפרוייקט 'אפונים' מאכילים מידי יום כ-5000 ילדים.
מה יחודי בפרוייקט אפונים?
בפרוייקט 'אפונים' האוכל מתבשל יום/יומיים לפני שמגיע לגן. שיטת העבודה שלהם נקראת "בשל-צנן", כלומר, האוכל מתבשל מראש במפעל ונכנס מייד בתום הבישול לכלי נירוסטה (גסטרונומים) ולקירור מהיר לטמפרטורה של ארבע מעלות. בשעות הערב, חברת ההובלה אוספת ברכבי קירור את הארגזים (ארגזים רב שימושיים) ומפיצה אותם בין אשכולות הגנים ובתי הספר לתוך מקררים ייעודיים לקראת יום הלימודים. צוות הגן מעביר את המזון לחימום בתנורים מותאמים כשעתיים לפני הארוחה, ומגיש לילדים אוכל טרי ואיכותי בכלים רב-פעמים.
מרגע העמסת המזון על רכב ההובלה ועד לשלב ההגשה, המזון מנוטר(!!) על ידי חיישנים שנמצאים על המשאיות, המקררים והתנורים ומפוקח על-ידי חמ"ל שהוקם לצורך כך בחברה הכלכלית. כך יוצא שבמידה ויש הפסקת חשמל, טמפ' לא נכונה, חימום יתר וכיוב', המוקד יוכל לטפל בבעיה במיידי. כשהאוכל בגן פשוש לא מתחמם לטמפרטורה הנכונה בזמן הנכון, החמ"ל רואה זאת לפני הגננת ויכול להודיע לה מבעוד מועד. תפקידו הנוסף של החמ"ל הוא גם לטפל בבעיות שנוצרות בשטח – לכל הגנים יש איש קשר שיכול בכל רגע לפנות למוקד ולהתריע אם חסר משהו, או שיש תקלה כלשהי והחמ"ל ידאג לשלוח מישהו לטפל בבעיה.
מאפייני המזון המוגש בתכנית
- המנות הבשריות מבושלות מנתחים טריים, אין שום מזון מעובד מן החי.
- לא נעשה כמעט שימוש בשמן, ובתוך כך – אין מזון מטוגן.
- לא נעשה שימוש באבקות מרק, אלא רק בתבלינים טבעיים.
- במחלקת הדגנים, הכיוון הוא הדרגתי לדגנים מלאים – אורז 50% מלא (בתחילת התהליך עמד על 30%), קוסקוס 70% מלא (בתחילת התהליך עמד על 50%), פסטה 100% מלאה, בורגול, הלחם 100% מלא.
- שימוש נרחב בקטניות, כולל יום המוקדש למזון צמחוני בלבד. מיקי חיימוביץ הכינה סרטון הסברה על ארוחה שמבוססת על קטניות ודגנים מלאים, כדי שהצוותים יבינו ויוכלו להרגיע הורים שחוששים לחסרים תזונתיים.
- גיוון בפירות וירקות תוך התייחסות לעונתיות (למשל תוספת של אבוקדו לסל הירקות, בעונתו).
- ממרחים: אין ממרחים מתועשים פרט לחומוס (נכון לעכשיו 'אחלה', יש רצון לשנות גם את זה). טחינה גולמית מלאה, סילאן טבעי (ללא סוכר), דבש.
כלי הגשה רב פעמיים, האוכל מוגש לצלחות מלמין, בסיום הארוחה הצוות שוטף את הצלחות, את כלי הנירוסטה מאחסנים לאיסוף. העירייה חסכה שני מיליון ₪ בשנה בעקבות הוצאת הכלים החד-פעמיים מהמערכת.
יצאנו לסיור באחד הגנים, כדי לראות בשטח איך הדברים נעשים. הופתענו מכמות אנשי הצוות שהיתה בגן. מסתבר שיש חפיפה של כשעתיים בין צוות הבוקר לצוות הצהריים, מה שעוזר מאוד בהגשה, חיתוך הירקות ופינוי הצלחות. יש סדר ושקט והאווירה רגועה מאוד. אכלנו ארוחת צהריים ממפעל ההזנה ממש כמו שאכלו ביום ביקורנו בגן ואורי אף לקח מנה שנייה.
חלק חשוב בהצלחת הפרוייקט הזה הוא שיתוף ההורים.
וועד ההורים הנבחר עבד ועובד עדיין יחד עם צוות העירייה. הם נפגשים אחת לחודש ומעלים שאלות, בעיות ופתרונות. הצוות של הפרוייקט מהחברה הכלכלית מדגיש שללא שיתוף פעולה של ההורים קשה מאוד להצליח להרים פרוייקט כזה מוצלח.
בנוסף, נעשות פעילויות הסברה רבות בקרב הילדים והצוותים. בחגים למשל מוסיפים לארגזים מתכונים והצעות הגשה. בראש השנה הוסיפו צנצנות דבש אישיות ורימונים להכנת סלט רימונים. בט"ו בשבט הוסיפו גזרים ותפוזים, בל"ג בעומר תפו"א צלויים בטעם של מדורה.
החמ"ל הקים קבוצת וואטסאפ בין צוותי החינוך, שם מעלים שאלות ופתרונות, תמונות והצעות הגשה. השיח הזה מעודד עשייה ותמיכה שמסייעים בהצלחת הפרוייקט.
הופקו מספר סרטי הסברה עבור הצוותים, כדי שיוכלו לתווך לילדים ולהורים מדוע אוכלים את מה שאוכלים. תוך כדי הפגישה, מתקבלות הודעות מהשטח של צוותי התזונה עם תמונות של צלחות עשירות בפירות וירקות חתוכים ומעוררי תיאבון.
מרכיב נוסף בהצלחת הפרוייקט הוא המרכיב הכלכלי-קהילתי, מבחינה כלכלית ההצלחה של פרוייקט אפונים מגיעה מהמחוייבות של הרשות ומהעובדה שמפעל ההזנה במקרה זה לא נמצא בידיים פרטיות, אלא מופעל על ידי החברה הכלכלית של כפר סבא. אחרי הכל, מטרתה של החברה הכלכלית אינה להרוויח, אלא רק לשלם את משכורתם של עובדיה, ולכן מחיר המנה יכול להשאר נמוך ואיכותה של המנה יכולה להיות גבוהה.
בעתיד מתכוונת העיריה להרחיב את הפרוייקט על-ידי הכנסה של ערים אחרות בתור שותפות ולהקים מפעל פיזי עירוני בו יוכן המזון לגנים.
ע-ו-ד
צפו בהרצאתה של ד"ר עלית וייל-שפרן על פרויקט שינוי התזונה במערכת החינוך במועצה האזורית רמת-נגב:
קראו באתר שלנו על אותו תהליך: